APCARWASH is geboren uit vriendschap grondleggers

Het zijn jeugd- vrienden. Koen Ruijter (32), Sebastiaan Slotema (31) en Selçuk Kaya (38), alle drie geboren en getogen in Anna Paulowna. Koen en Sebastiaan werkten vijftien jaar geleden na school in X1 Brood in Schagen. Daar was Selçuk de eigenaar. De vriendschap bleef en de mannen werden ondernemer. Koen zit in de online marketing en promoot apps over de hele wereld met zijn bedrijf Sekomedia, Sebastiaan heeft Bassie's Halter Club en Selçuk Uitzend Noord, een uitzendbureau voor arbeiders in de agrarische sector.
 
„Vier jaar geleden kwamen we bij elkaar”, vertelt Koen. „We wilden iets samen doen. Na lang sparren kwamen we op het idee van een carwash. Dit kunnen we naast ons andere werk doen en we hoeven niet de hele tijd zelf aanwezig te zijn. Wat grappig is, is dat ik twee maanden geleden mijn allereerste auto heb gekocht en mijn eerste carwash ervaring was hier.”
Voor hun gezamenlijk project kozen de mannen voor bedrijventerrein Kruiswijk en betrokken meerdere bedrijven die daar gevestigd zijn bij de bouw. Bouwbedrijf Appelman, Hollands Kroon architect André Rijnders, Olof SchuurInstallatiebedrijf Rood bv en Muntjewerf voor het graafwerk en de bestrating. Het is een echt polderproject te noemen.
 
„Het is hier vrij nieuw en er waren veel beschikbare kavels dus de keuze voor Kruiswijk was snel gemaakt”, vertelt Koen. „Vanwege de vele bedrijven hier, dus ook veel auto’s en busjes, zagen we een kans om klanten te binden. Er is bijvoorbeeld veel ruimte om in- en uit te kunnen rijden. En er was in Anna Paulowna nog geen carwash.”
 
De jonge ondernemers kijken naar de toekomst. Ze kozen voor de laatste technologieën. De meest uitgebreide wasprogramma’s, ruimte voor bussen van twee meter negen- tig hoog en de breedste pick-up auto’s. „Het aanbod van wasmiddelen is breed en uitgebreid, er is geen totaler pakket beschikbaar”, aldus Koen. „Alles is coronaproof. Je hoeft geen kaartje te kopen in een shop, maar je rijdt met de auto naar het begin van de wasstraat, kiest je programma en betaalt contactloos. Ook nieuw is de groene knop. Je kiest of je wilt blijven zitten of dat je uit- stapt. Als je blijft zitten heb je na het parkeren van je auto genoeg tijd om uit te stappen en buiten op een groene knop te drukken om het programma te starten. Dat is ook een stukje veiligheid, je hoeft niet te rennen omdat je bang bent dat het programma start voordat je weer buiten staat. Wanneer je blijft zitten zorgt de machine voor een lichtshow, voor de muziek moet je zelf zorgen”, zegt Koen lachend. „We hebben ook een machine waar je je matten kunt laten uitkloppen en la- ten uitzuigen, automatisch, dat is uniek hier in de Noordkop. We heb- ben stofzuigers en twee grote wasboxen waar je heel ruim om je auto kunt lopen. Iedereen kan zijn eigen keuze maken.”

Naast de wasstraat zit de Winkel, hier krijgen alle klanten een heerlijke kop koffie, en worden APCARWASH hun eigen poetsspullen verkocht deze zijn op 1 na allemaal plantaardig en zitten in gerecycled plastic flesjes.
Deze zijn nu allemaal te verkrijgen in de webshop!

Ook kan men in de Winkel Waspassen aanschaffen waarmee op korting gewassen kan worden,
En zijn er nog meer cadeau artikelen te koop!

Charlotte de Koomen | NHD - vrijdag 26 maart 2021